cafe-bananas-lier-historiek

Historiek

Café Bananas kan je omschrijven als een stukje nostalgie in het hartje van Lier.

Toen in 1985 de twee broers Jan en Peter De Groof besloten om van een oude beenhouwerij een Cocktailbar te maken, beseften ze waarschijnlijk nog niet dat ze met deze beslissing een stukje Lierse horecageschiedenis gingen schrijven.

Bij de opening van Cocktailclub Bananas waren de fel geel/groene kleuren in heel de zaak het gespreksonderwerp in Lier. De bedoeling van de 2 broers, om er een rustige Cocktailbar van te maken, draaide wel helemaal anders uit. Op enkele maanden tijd ging het van Cocktailbar naar danscafé en werd het met de jaren bekender in Lier en omstreken.

Toen in 1997 SK Lierse kampioen speelde in 1ste klasse barste Café Bananas helemaal uit zijn voegen. Er werd besloten te vergroten en het pand ernaast werd bijgekocht. Op een moment telde Bananas 3 podiums met evenveel danspalen….de trend voor de jaren 2000 was gezet…….Cocktailclub Bananas werd herdoopt in  Ambiance & poolcafé Bananas.

In 2008 gaf Jan De Groof de laatste van de 2 oprichters de fakkel door aan Ronny Jacobs die reeds vanaf 1987 deel uit maakte van het Bananasteam en het reilen en het zeilen in de zaak kende. Vanaf 2012 kreeg Ronny assistentie van zijn zoon Chesney. In 2016 besloten deze twee een extreem make over te doen. Alles maar dan ook alles zou vernieuwd worden behalve de koelcel achter de toog, deze nog steeds werkend restant van de vroegere beenhouwerij die er voor bananas was geweest past ideaal bij het nieuwe interieur. Het altijd jongerencafé werd omgebouwd tot een café voor alle leeftijden en werd voor de 2 de maal in 31 jaar herdoopt en dit in “NEW BANANAS”.

Door de jaren heen zijn er veel horecazaken in Lier gekomen alsook veel gegaan doch “Den Banaan” in de lierse volksmond is blijven bestaan. Vele hebben in den Banaan hun vrouw of man leren kennen en hebben later een vat bier gegeven omdat hun zoon of dochter 18 jaar werd en deze mensen geven nu een babyborrel omdat ze opa of oma zijn geworden. Zoals je kan zien….”DEN BANAAN” is en blijft voor iedereen altijd een beetje thuis komen…………..